Raportti osoittaa, että Bitcoinin Covid-19-elpyminen on vahvempi kuin muut markkinat nollaintervenssin avulla

Covid-19-pandemiaan on vastattu maailmantaloudessa armottomasti, ja viimeisen kuuden kuukauden aikana perinteiset varastot ja hyödykkeet ovat kokeneet markkinoiden suurta volatiliteettia. Coinshares julkaisi tällä viikolla kattavan raportin siitä, kuinka bitcoin menestyi koronaviruksen puhkeamisen aikana. Seitsemän sivun tutkimuksessa korostetaan, kuinka bitcoinin palautuminen ennakkoluuloiseen hintatasoon on ”yllättäen kiinnittänyt huomiota sijoitusyhteisön keskuudessa”.

Coinsharesin tutkimuspäällikkö Chris Bendiksen julkaisi äskettäin raportin, jossa kerrotaan kuinka bitcoin ( BTC ) reagoi koronaviruksen puhkeamiseen ja maaliskuun puolivälin markkinoiden epävakauteen. Huolimatta siitä, mitä kriitikot kuten Peter Schiff sanovat, BTC on ylittänyt suuren määrän globaaleja omaisuuseriä, mukaan lukien kulta, 12. maaliskuuta 2020 ( musta torstai ) suuntautuneen markkinarutiinin jälkeen.

Kullan unssihinta oli 1 589 dollaria, ja hinta on noussut 13,90% korkeimpaan hintaan (1 810 dollaria) 17. heinäkuuta

Bitcoin (BTC) laski toisaalta alimmilleen 3 870 dollaria mustalla torstaina liukuen -49,39% sinä päivänä. Siitä lähtien BTC: n hinta on kuitenkin noussut 135%, kun se on tänään hieman yli 10000 dollaria kolikkoalueelta.

Coinsharesin tutkimuspäällikkö Chris Bendiksenin viimeisimmästä raportista käy ilmi, kuinka kestävä bitcoin on ollut viime kuukausina ja salausvälineiden 12. maaliskuuta toipuminen on ollut ”vahvempaa ja nopeampaa kuin melkein kaikilla muilla markkinoilla”.

Bendiksenin kirjoittamassa raportissa ”Bitcoinin ymmärtäminen Covid-kriisin aikana” korostetaan ”kuinka kestävä bitcoin voi olla”. Coinshares uskoo, että 12. maaliskuuta alkanut rumpali ”sytytti pelon leviämisen muilta markkinoilta”.

”Siitä tuli erityisen vakava bitcoinin ainutlaatuisen markkinarakenteen vuoksi”, Bendiksenin raportti toteaa. „Vipuvaikutuksen yleinen käyttö bitcoin spot- ja johdannaismarkkinoilla on yleensä suuri, mutta ajanjaksoon, joka päättyi 12. ja 13. maaliskuuta, vipuvaikutus oli poikkeuksellisen korkea, mikä teki niistä erityisen alttiita iskuille.“

Raportti jatkuu lisäämällä:

Mielenkiintoista on, että vaikka Bitcoin oli ylläpitänyt pudotusta kyseisestä suuruudesta, se ei vain löytänyt luonnollista pohjaa, mutta se palasi voimakkaasti seuraavien viikkojen aikana ja likviditeettitasot ovat normalisoituneet. Se ei vain osoita, että havaitsemme ulkoisten sokkien aiheuttamaa markkinoiden dislokaatiota, ei laajaa revalvaatiota, mutta se osoittaa myös, että Bitcoin-markkinat ovat erittäin joustavia ja itsekorjaavia, jopa ilman ulkoista väliintuloa.

Nopeasta palautumisesta huolimatta Coinshares-tutkija selitti, että koska „bitcoinin markkinarakenne“ ei oikein muutu, on vähän syytä epäillä, että 12. maaliskuuta volatiliteetti voi tapahtua uudelleen. Bendiksen kertoo, että ennen mustaa torstaina tapahtui useita asioita, joita voidaan tutkia uudelleen tulevien volatiliteettitapahtumien varalta.

Raportissa kerrotaan, että perinteiset rahoitusmarkkinat olivat ”vaikealla kentällä” maaliskuun alussa ja että ”käteisvaroitus” tapahtui sen jälkeen, kun Eurooppa ja Pohjois-Amerikka toteuttivat alkuperäiset sulkemiset.

Mutta todella huomattava oli vipuvaikutus bitcoin-markkinoilla ennen mustan torstailaskua.

”Bitcoin-markkinoilla vipuvaikutus oli muodostunut eri muodoissa”, raportti paljastaa. ”USD-lainakorot marginaalialueilla olivat korotetut, ja pitkien / lyhyiden (L / S) -suhteet spot-pörsseissä, kuten Bitfinex, leijuivat epätavallisen korkealla tasolla. Saavuttuaan melkein 12-kertaisista kaksoispiikkeistä joulukuun lopulla ja tammikuun alussa L / S-suhteet nousivat yli 9x: n viikkoina 11. maaliskuuta edeltävinä viikkoina. 17. maaliskuuta mennessä suhde oli laskenut alle 2x. ”

Bendiksen korosti myös, että ”johdannaispörssien tilanne ei auttanut” ja BTC-vakuutena olevien lainojen lukumäärä nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle ennen 12. maaliskuuta. Huolimatta -49,39%: n pudotuksesta sinä päivänä, Bendiksen kertoi, että BTC löysi lopulta pohjan välillä 3 500–4 000 dollaria kolikkoa kohden.