Goldman Sachs sanoo, että Bitcoin on tiellä kypsyyteen

Analyytikko Jeff Currie uskoo, että markkinoiden vakauttamiseksi tarvitaan enemmän institutionaalisia varoja.

Yli vuosikymmenen ajan tapahtuneen äärimmäisen hintavaihtelun jälkeen Bitcoin (BTC) alkaa vihdoin kypsyä omaisuusluokaksi Goldman Sachsin globaalin hyödyketutkimuksen johtajan Jeffrey R.Currien mukaan.

Currie sanoi haastattelussa CNBC: lle, että Bitcoinin merkittävä juoksu on herättänyt suurempaa institutionaalista kiinnostusta, mutta huomautti, että älykkään rahan sijoittajat ovat edelleen pieni osa kokonaismarkkinoista. Heidän on tultava joukkoina, jotta Bitcoin Revolution tulee vakaa omaisuus ja vältetään flash-kaatuminen, kuten näimme aiemmin tällä viikolla, hän sanoi.

„Luulen, että markkinat ovat alkaneet kypsyä“, Currie sanoi Bitcoinista ja lisäsi, että „volatiliteetti ja niihin liittyvät riskit“ ovat yleisiä syntymässä oleville varoille.

Hän jatkoi:

„Avain tietyntyyppisen vakauden luomiseen markkinoilla on nähdä institutionaalisten sijoittajien osallistumisen lisääntyminen, ja tällä hetkellä ne ovat pieniä […] noin 1% siitä on institutionaalista rahaa.“

Jotkut Wall Streetin suurimmista nimistä ovat heittäneet painonsa Bitcoinin taakse viimeisen vuoden aikana. Legendaariset sijoittajat Paul Tudor Jones ja Stanley Druckenmiller ovat jo sijoittaneet digitaaliseen omaisuuteen, ja MassMutualin ja Ruffer Investment Companyn kaltaiset yritykset ovat hankkineet merkittäviä positioita BTC: ssä.

Viime kuussa Anthony Scaramuccin hedge-rahasto SkyBridge Capital toimitti Securities and Exchange Commissionin kanssa hakemuksen uuden Bitcoin-rahaston perustamisesta.

Tämä on niiden kymmenien miljardien lisäksi, jotka MicroStrategy, Harmaasävy, PayPal ja Square yhdistävät.

Goldman Sachs on jopa muuttanut viritystään Bitcoinissa ja kryptovaluutoissa yleisemmin. Yritys ei ole vain lisännyt henkilöstöresurssejaan ottamaan mukaan digitaalisen valuutan asiantuntijoita, mutta se on myös antanut ohjeita Bitcoinin ja kullan rauhanomaisesta rinnakkaiselosta makrosuojauksina.

Coinbase, yksi maailman suurimmista salauspörsseistä, on myös kertonut käyttäneensä Goldmania tulevasta listautumisestaan.

Digitaalinen rupla voi edelleen olla altis petoksille, venäläiset pankit varoittavat

Venäjän pankkiyhdistys on huolissaan siitä, että sääntelyviranomaiset eivät pysty seuraamaan offline-tilassa olevan digitaalisen ruplan laittomia liiketoimia.

Venäjän keskuspankin digitaalinen valuutta eli CBDC voi sisältää useita kyberturvallisuuteen ja petoksiin liittyviä riskejä useiden paikallisten rahoituslaitosten mukaan.

Venäjän pankkiyhdistys eli ARB on julkaissut virallisen palautteensa Venäjän digitaaliruplahankkeesta 13. tammikuuta.

Tutkimukseen osallistui 17 Venäjän ABR-luottolaitosta, joiden osuus kotimaan pankkijärjestelmän kokonaisvaroista oli 58%. Raportin mukaan suurin osa ARB: n jäsenistä uskoo, että digitaaliseen ruplaan liittyvät riskit ovat samanlaisia ​​kuin pankkitilien ja -korttien sekä kryptovaluuttojen käyttämät käteettömät transaktiot.

ARB hahmotteli erityisesti kyberturvallisuuteen liittyviä riskejä varoittamalla, että online-ratkaisut ovat usein alttiita hyökkäyksille, kuten luvattomalle pääsylle asiakastileille sekä asiakastiedoille ja toiminnoille. Henkilökohtaisen tilin hakkeroinnista tai henkilöllisyysvirheistä voi aiheutua henkilöllisyysvarkauksien tai rupla-varkauksien riski, yhdistys totesi.

ARB: n mukaan nämä kyberturvallisuusriskit liittyvät kaikkiin Venäjän keskuspankin tähän mennessä ehdottamiin digitaalirupla-malleihin.

Yhdistys yksilöi myös joitain digitaalisen ruplan offline-käyttöönottoon liittyviä riskejä, mukaan lukien riskit, jotka liittyvät sääntelyviranomaisten kyvyttömyyteen jäljittää petollisia liiketoimia. „Offline-maksut vähentävät merkittävästi petollisten maksujen havaitsemisen ja estämisen mahdollisuutta, ja tämä digitaalirupla-malli olisi erityisen vaarallinen“, ABR kirjoitti.

Venäjän keskuspankki julkaisi ensimmäisen kuulemisasiakirjansa Venäjän digitaalisen ruplan kehityksestä 13. lokakuuta 2020. Pankin mukaan käyttäjät voivat käyttää digitaalista ruplaa sähköisissä lompakoissaan ja mobiililaitteissaan sekä verkossa että offline .

Pian sen jälkeen, kun Venäjän keskuspankki esitti digitaalisen rupla-suunnitelmansa, presidentin hallinnon korkea virkamies sanoi, että Venäjän ei tarvitse kiirehtiä. Venäjän federaation presidentin digitaalisen ja teknologisen kehityksen erityisedustaja Dmitry Peskov sanoi, että keskuspankin digitaalisen valuutan riskit ovat niin suuret, että maa tarvitsee aikaa asian tutkimiseen.