Bitcoin-priset ökar med 5% till 13,5 K $ strax efter ECB-stimulansmeddelande

Bitcoin-priset steg från 12 920 dollar till 13 600 dollar under timmarna efter uttalandet från Europeiska centralbanken och optimistiska jobbdata från USA

Priset på Bitcoin Code ökade från 12 920 $ till 13 600 $ på fyra timmar och registrerade en 5% -rally.

Uptrend sammanfaller med positiv utveckling från Europeiska centralbanken, eller ECB, och optimistiska jobbdata från USA

Under den senaste veckan har BTC kontinuerligt samlats trots negativa makrofaktorer. Den amerikanska aktiemarknaden sjönk kraftigt och antalet COVID-19-fall i USA och Europa steg kraftigt.

Uppfattningen om Bitcoin som en säker tillflyktsort förstärks märkbart på grund av den ökade institutionella efterfrågan. Men när riskbaserade tillgångar, till exempel aktier, minskar kan de utöva indirekt tryck på BTC.

Som sådan förbättras de kortsiktiga utsikterna för Bitcoin när aktierna stiger och risker på tillgångar trivs

Den 29 oktober inträffade flera händelser som orsakade att riskrisker ökade. För det första sa ECB att den kan söka ett nytt stimulanspaket i december. För det andra speglade amerikanska jobbdata de lägsta veckopåståenden sedan coronaviruspandemin började.

Ett andra stimulanspaket i Europa uppnår två saker. För det första skulle det massivt öka aptiten för riskfyllda tillgångar i Europa. Samtidigt skulle det sätta press på USA att leverera en välbehövlig stimulansavtal.

Eftersom USA: s president Donald Trump har gjort sin ståndpunkt tydlig att ett stimulanspaket kommer efter valet, sätter detta upp USA för en stimulansavtal i december.

ECB sa att den skulle överväga alla möjligheter för att säkerställa hållbarhet i ekonomin. Detta gynnar Bitcoin, guld och aktier helt, vilket framgår av BTC-priset. ECB sa :

”ECB-rådet kommer att noggrant utvärdera den inkommande informationen, inklusive dynamiken i pandemin, utsikterna för utbyggnad av vacciner och växelkursutvecklingen.”
Christine Lagarde, ECB: s president, betonade också att institutionen agerade snabbt när den första vågen av COVID-19 slog till. Han antydde att en andra stimulansavtal kunde komma, sa hon:

”Vi har gjort det tidigare: Vi har svarat väldigt snabbt, mycket lämpligt, mycket hårt, skulle vissa säga, till den första vågen som drabbade euroområdets ekonomier. Vi har gjort det för första vågen; vi kommer att göra det igen för den andra vågen. ”