Bijna 90% van de investeerders ziet Bitcoin en Amerikaanse technologie-aandelen als bubbels: Deutsche Bank Survey

Bijna 90% van de maandelijkse respondenten van de marktprofessionals van Deutsche Bank zei dat de financiële markten een aantal prijszeepbellen ervaren.

Deze bubbels omvatten die van Bitcoin en Amerikaanse technologie-aandelen die bovenaan deze lijst staan

Sinds de uitverkoop in maart is de Bitcoin-prijs meer dan 10x gestegen en in januari bereikte hij een nieuw record van $ 42.000 te midden van het geld dat door centrale banken over de hele wereld wordt gedrukt en de rentetarieven zijn verlaagd tot nul en onder nul. niveau.

De respondenten zien ook dat de waarde van Bitcoin de komende 12 maanden wordt gehalveerd. Ze delen dezelfde gevoelens voor de Tesla van Elon Musk , die sinds de uitverkoop in maart 11,2x steeg en eerder deze maand de piek van $ 880 bereikte.

Volgens de studie dacht 71% van de 627 ondervraagde investeerders niet dat de Amerikaanse Federal Reserve haar stimuleringsmaatregelen zou verminderen voor het einde van het jaar

In een soortgelijk onderzoek, uitgevoerd door Bank of America , verving long Bitcoin de longposities in Amerikaanse technologieaandelen als de meest drukke transactie in januari, met de short dollar op de derde plaats. 18% van deze investeerders ziet de zeepbel van Wall Street ook als een van de staartrisico’s voor de economie.

Een recordaantal van 92% van de BofA-beleggers verwacht ook een hogere inflatie en een recordrendementscurve van 83%, terwijl ze optimistisch zijn over de wereldwijde groei.